Χωματερή οδού Καραβαγγέλη - συνέχεια

Πίσω από τους κάδους το αίσχος μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, μπάζα, σκουπίδια, λόφος ολόκληρος, εδώ και εβδομάδες μεγαλώνει...

Πώς ακριβώς το είχε θέσει η "Δημοκρατική Ενότητα", η παράταξη του νυν Δημάρχου Θέρμης στις προγραμματικές δηλώσεις προ των εκλογών του 2010; Διαβάστε τι είχε πει:

"Η εξασφάλιση της δημόσιας υγείας με σύγχρονα έργα ύδρευσης & αποχέτευσης, η αισθητική και η καθαριότητα, η εξυπηρέτηση των πεζών, η πρόσβαση όλων των πολιτών στους δημόσιους χώρους χωρίς αποκλεισμούς, η αύξηση του πρασίνου και η εισαγωγή του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή αποτελούν κεντρικούς στόχους μας."

Αναρωτιόμαστε ειλικρινά αν υπάρχουν δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι ή υποψήφιοι, που αγανακτούν με αυτήν την κατάσταση και κάνουν κάτι γι'αυτή. Θα μας ενημερώσει κάποιος από αυτούς;

Και για να μη ξεχνιόμαστε: τα σκουπίδια ΔΕΝ τα πετάει ο Δήμος έξω από τους κάδους. Εμείς οι ίδιοι τα πετάμε. Είναι οικιακά απορρίματα, αλλά και οικοδομικά υλικά. Η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά του Δήμου. Αλλά και ο Δήμος οφείλει να συντονιστεί με την Αστυνομία, να επιβάλλει κυρώσεις, να ελέγξει, να κάνει συχνότερες αποκομιδές, να ζητήσει από τους δημότες να τον βοηθήσουν, να καταγγείλουν, να προσέξουν έξω από τα παράθυρά τους ποιος πετάει μπάζα και πότε.

Τι έχει γίνει από όλα αυτά;

Λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση του θέματος στην Κόκκινη Κάρτα χωματουργικά μηχανήματα καθάρισαν το μέρος. Χαιρόμαστε και ευχόμαστε να παραμείνει ο χώρος καθαρός. Ας αγρυπνούν όμως οι γείτονες και ας καταγγείλουν όποιον επιχειρήσει να το ξαναβρωμίσει!