Τι είναι η Ασφαλής Γειτονιά - Κόκκινη Κάρτα;

Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την επικοινωνία των κατοίκων κάθε μίας γειτονιάς ή κοινότητας σε θέματα ποιότητας ζωής, ασφάλειας της ζωής και περιουσίας των πολιτών, προστασίας του περιβάλλοντος και ενημέρωσης για σημαντικές εκδηλώσεις, εξελίξεις και ειδήσεις του τόπου όπου ζουν. Φιλοδοξεί να γίνει χώρος ανταλλαγής πληροφοριών σχετικών με τα προβλήματα που υποβαθμίζουν την αστική εμπειρία, να δημοσιοποιήσει την πραγματική κατάσταση κάθε τοπικής κοινωνίας, χωρίς κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά φέρνοντας κοντά όλους όσοι θέλουν να συνεργαστούν, με τρόπο κόσμιο και πολιτισμένο, για τη λύση τους. Στόχος είναι να 'αποκαλύψει' με τρόπο απολύτως σαφή και οπτικό/φωτογραφικό, τα προβλήματα κάθε κοινότητας, να τα διατηρεί στην επικαιρότητα, σε δημόσια, διαδικτυακή θέα, έτσι ώστε οι τοπικές και δημόσιες αρχές να μαθαίνουν απευθείας από τους δημότες τους τα θέματα που τους προβληματίζουν και τους απασχολούν, να γνωρίζουν πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες τις δυσλειτουργίες των κοινοτικών και δημοτικών υπηρεσιών και να μη προφασίζονται ενδεχομένως κάποιοι εκλεγμένοι τοπικοί, κοινοτικοί και δημοτικοί μας εκπρόσωποι άγνοια για τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς. Στις ενότητες της Κόκκινης Κάρτας μπορείτε να δείτε αναρτήσεις, άρθρα και δημοσιεύσεις των μελών της. Από τα διαθέσιμα μενού μπορείτε να πλοηγηθείτε και να υποβάλετε τις δικές σας αναρτήσεις σε όλες τις διαθέσιμες ενότητες.

Αξιοποιήστε τις δυνατότητες της Κόκκινης Κάρτας, φωτογραφήστε τα προβλήματα, σχολιάστε τα κακώς κείμενα, αναφέρετε το όνομα του φορέα, δημάρχου, αντιδημάρχου, προέδρου επιτροπής, κοινοτικού ή δημοτικού συμβούλου που είναι τυπικά ή ουσιαστικά υπεύθυνος για το πρόβλημα ή για την επίλυσή του και δώστε κόκκινη κάρτα στους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας ή συμπολίτες μας που με τις ενέργειες τους, συμπεριφορά τους, αυθαιρεσίες τους ή ολιγωρία τους υποβαθμίζουν το αστικό και φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα των υπηρεσιών που αξίζει κάθε δημότης μιας ευνομούμενης ευρωπαϊκής χώρας. Επικροτήστε την επίλυση των προβλημάτων που έχετε αναδείξει, δείχνοντας πράσινη κάρτα.

Αν διαπιστώσετε ότι οι διαδικτυακές σας καταγγελίες δεν φέρουν αποτελέσματα, επικοινωνήστε με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής σας, ανεξαρτήτως κομματικού συνδυασμού, και υπενθυμίστε τους τις προεκλογικές δηλώσεις και υποσχέσεις τους. Επικοινωνήστε ακόμη και με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και πολιτευτές της περιοχής σας και ζητήστε τους να δραστηριοποιηθούν εξίσου δυναμικά δραστηριοποιήθηκαν κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο ζητώντας την ψήφο σας. Πιέστε να γίνουν οι υποσχέσεις τους έργα, ώστε την επόμενη φορά να κριθούν μόνο από τις ενέργειές τους, τις παρεμβάσεις τους, τα έργα τους και την ταχύτητα ανταπόκρισής τους στην επικοινωνία με τους δημότες και τα προβλήματα της γειτονιάς.