Πού πάνε οι ανακοινώσεις όταν πεθαίνουν;

Πουθενά!

Παρά το ήδη διαπιστωμένο πρόβλημα της έλλειψης κοινοτικών πινάκων ανάρτησης ανακοινώσεων στο χωριό (κάτι που θα περιόριζε κάπως το φαινόμενο της παράνομης τοποθέτησης αφισών και ανακοινώσεων σε κολόνες, δέντρα, στάσεις και τζαμαρίες), εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ουδείς θεωρεί καθήκον του να αφαιρέσει, μετά τη λήξη της εκδήλωσής του, τις αφίσες ή ανακοινώσεις που ο ίδιος τοποθέτησε.

Δυστυχώς όλοι θεωρούν δικαίωμά τους να ανακοινώσουν ή να διαφημίσουν με αυτοκόλλητα ή άλλα έντυπα τις πρωτοβουλίες, υποψηφιότητες, εμπορικές δραστηριότητες ή προϊόντα τους στις κολόνες, δέντρα, τοίχους, τζαμαρίες ή στάσεις στο Πλαγιάρι, αλλά κανείς από αυτούς δεν κάνει τον κόπο να τις αφαιρέσει αφού παρέλθει το γεγονός.

Και έτσι βλέπουμε κρεμασμένα πανώ να διαφημίζουν τα Χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν...το καλοκαίρι, αφίσες τραγουδιστών τον Ιούνιο για εμφανίσεις τον Φεβρουάριο, αλλά και ανακοινώσεις Συλλόγων, όπως στη φωτογραφία, για εκδηλώσεις που ήρθαν και παρήλθαν.

Η τάξη και η ευνομία στο Πλαγιάρι πρέπει να κατακτηθεί από όλους μας, κάθε έναν μας ξεχωριστά, και μόνο όταν αντιληφθούμε πως η δημόσια κολόνα και το δέντρο στο πάρκο και στον δρόμο είναι δικά μας θα τα πονέσουμε και θα τα νιαστούμε.

Ας μην κατηγορούμε μόνο τους άλλους. Γιατί οι άλλοι είμαστε εμείς.

Μέτρα μπορούν σίγουρα να ληφθούν. Ας αρχίσουμε με τοποθέτηση πινάκων ανακοινώσεων σε κεντρικά σημεία του χωριού, ας ενημερώσουμε τους επαγγελματίες, συλλόγους, μεσίτες, γραφεία τελετών για το πού επιτρέπεται να τοποθετούν ανακοινώσεις, ας μιλήσουμε μετά για απαγορεύσεις και πρόστιμα, ας κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη στο Πλαγιάρι.