Καθαριότητα στους δρόμους

Όλοι σχεδόν οι δρόμοι στο Πλαγιάρι παρουσιάζουν αυτήν την κατάσταση. Πότε πέρασε τελευταία φορά από τον δικό σας δρόμο υπάλληλος καθαριότητας για να σκουπίσει και να μαζέψει τα σκουπίδια; Είναι ασφαλώς και ευθύνη δική μας να μην πετούμε σκουπίδια στους δρόμους. Και ας μαζέψουμε εμείς οι ίδιοι τα σκουπίδια έξω από τις αυλές μας. Όταν όμως οι κάδοι ξεχυλίζουν, όταν φυσά αέρας που σκορπίζει τα σκουπίδια παντού, όταν τα αδέσποτα κάνουν φαγοπότι και σκίζουν τις σακούλες είναι αναπόφευκτο πως θα γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια. Μπορεί να μας πληροφορήσει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σταύρος Κουγιουμτζίδης ποιες ημέρες της εβδομάδας περνούν πεζή οι υπάλληλοι της καθαριότητας και από ποιούς δρόμους στο Πλαγιάρι; Είναι ευχαριστημένος με αυτήν την κατάσταση;

Πρέπει να τονίσουμε πως η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους του Πλαγιαρίου έχει πλέον βελτιωθεί αισθητά. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η τοποθέτηση υπόγειων κάδων και έτσι τα σκουπίδια δεν παρασέρνονται από τον αέρα ή τα αδέσποτα. Ας φροντίσουμε όμως και όλοι εμείς οι δημότες να μην πετούμε οτιδήποτε εκτός κάδων.

 

Σήμερα ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πλαγιαρίου Αργύριο Μωραΐτη πως αναμένεται να προκηρυχθούν εντός διμήνου νέες θέσεις υπαλλήλων καθαριότητας αλλά και τεχνικού προσωπικού για την Κοινότητα Πλαγιαρίου ώστε να υπάρχει επάρκεια μέσων για την αποκομιδή των απορριμάτων. Μας ενημέρωσε πως λόγω των έργων αποχέτευσης δεν ήταν δυνατή ως τώρα η αποτελεσματική λειτουργία του μηχανοκίνητου οχήματος ('σκούπα'). Αναμένουμε η νέα δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Θέρμης να προβλέψει ικανό αριθμό οδηγών για τα απορριματοφόρα της Κοινότητας, ικανό αριθμό εργατοτεχνικού προσωπικού για την επιδιόρθωση κακοτεχνιών στις οδούς και νέες συμβάσεις για την πρόσληψη υπαλλήλων καθαριότητας ώστε η καθαριότητα στο Πλαγιάρι να μην υστερεί από αυτήν του κεντρικού Δήμου.