Καθαριότητα και ασφάλεια στις παιδικές χαρές

Η 'μεγάλη' παιδική χαρά στο Πλαγιάρι έχει πολλά θετικά. Ωραία χωροθετημένα παιχνίδια, απλωσιά, παγκάκια, χώρους όπου συνυπάρχουν μικροί και μεγάλοι, καινούρια παιχνίδια, δραστηριότητες για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Υπάρχει όμως μεγάλο, πολύ μεγάλο περιθώριο για βελτίωση, ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας και της καθαριότητας. Σε χθεσινή μας επίσκεψη βρήκαμε σπασμένα γυαλιά μέσα στην άμμο (!), αποτσίγαρα παντού, περιττώματα σκύλων, χαρτιά, καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά καπάκια μπύρας. Πόσο ασφαλής είναι η παιδική χαρά όταν δεν είναι περιφραγμένη, ώστε να μπαίνουν αδέσποτοι σκύλοι να αφοδεύουν όπου θελήσουν, πόσο ασφαλής είναι όταν δεν φυλάσσεται, ώστε να μπαίνουν μεθυσμένοι και να σπάνε μπουκάλια δίπλα στις κούνιες και μέσα στην άμμο που παίζουν τα παιδάκια, πόσο ασφαλής είναι όταν δεν καθαρίζεται από αποτσίγαρα και σκουπίδια που ασυνείδητοι πετούν εκεί που παίζουν μωράκια που βάζουν τα πάντα στο στόμα τους, πόσο ασφαλής είναι όταν η βρώμικη άμμος είναι 'παράδεισος' για ανάπτυξη μικροβίων και διάδοση ασθενειών.
Ας δούμε τι λέει το Υπουργείο Εσωτερικών:

"Το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εξασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας και πρόσβασης στους χώρους παιδικής αναψυχής, προχώρησε στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης 28492/18.5.2009 (ΦΕΚ 931 Β΄) σχετικά με τον καθορισμό των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και Κοινοτήτων. Οι παιδικές χαρές λειτουργούν με ευθύνη των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, οι οποίοι υποχρεούνται να τις προσαρμόσουν στις νέες προδιαγραφές έως και την 31/12/2012."

Τι λέει ο Δήμαρχος Θέρμης και οι υπηρεσίες του Δήμου και της Κοινότητας Πλαγιαρίου για τα μέτρα που προτίθενται να πάρουν μέχρι να καταστεί υποχρεωτική η εφαρμογή του μέτρου;