Ιστορική βρύση Πλαγιαρίου

Άλλη μια ιστορική βρύση, η βρύση "Ζαχαριάδη", παρατημένη στο έλεος των ασυνείδητων, βρώμικη, γεμάτη σκουπίδια, στην είσοδο του χωριού, επάνω στον κεντρικό δρόμο... Η βρύση αυτή, όπως και η μεγάλη βρύση με τις γούρνες ήταν σημείο αναφοράς, κόσμημα για το παλιό Πλαγιάρι.

Έτσι τιμούμε την ιστορία του χωριού; αυτούς που με το υστέρημά τους έφτιαχναν τις βρύσες για να ξεδιψούν οι περαστικοί;

Πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί αυτό το χάλι; Κανέναν δεν ενοχλεί; Καθαριότητα δεν είναι μόνο να βάφουμε την 25η Μαρτίου τα πεζοδρόμια με ασβέστη.

Πόσο δύσκολο ήταν, αλήθεια; Έλαμψε η ιστορική βρύση, βάφτηκε, καθάρισε, την περιποιήθηκε ο Δήμος. Και ξέρετε τι; Μόνο λίγες ώρες αργότερα αγόρια και κορίτσια, τα παιδιά μας δηλαδή, με το που σχόλασαν από το σχολείο, κάθονταν και τα λέγανε στα πεζουλάκια της. Ξαναζωντάνεψε μια ακόμη γωνιά στο Πλαγιάρι. Δεν είναι λογικό; ποιός αγαπάει το βρώμικο; ποιός θέλει να κάτσει έστω και ένα λεπτό για και να ξεκουραστεί σε μια πλατειούλα που ζέχνει από βρώμα; Ενώ μόλις καθάρισε αμέσως βρήκε ξανά και τους επισκέπτες της. Ας την κρατήσουμε καθαρή, μπράβο στους...μπογιατζήδες και στην Κοινότητα.