Είδατε ποτέ δημοτική αστυνομία στο Πλαγιάρι; Αστυνομία γενικότερα;

Η αίσθηση που έχει κανείς ζώντας στο Πλαγιάρι είναι αυτή της έλλειψης ασφάλειας και της μη επαρκούς αστυνόμευσης.

Γνωρίζει κανείς να μας πει αν υπάρχει δημοτική αστυνομία στο Πλαγιάρι, κάθε πότε εμφανίζεται, ποιες είναι οι αρμοδιότητές της, τι ελέγχει, από πόσους αποτελείται, κάθε πότε κάνει περιπολίες στους δρόμους και τις γειτονιές μας, αν ελέγχει την παράνομη στάθμευση; Γνωρίζει κανείς επίσης αν η άλλη, η Ελληνική Αστυνομία, ελέγχει προληπτικά και με τι τρόπο την ασφάλεια των ιδιοκτησιών και δημοτών του χωριού; Διότι είναι γνωστό τοις πάσι πως οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν καταντήσει μάστιγα για την περιοχή μας, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Το αίσθημα φόβου κυριαρχεί. Δεν αρκεί η-μετά το συμβάν-επίσκεψη της Αστυνομίας για την καταγραφή του ...Τι μπορεί να μας πει ο Δήμαρχος Θέρμης; Σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι νεοεκλεγμένοι μας δημοτικοί σύμβουλοι για να ξαναδώσουν το αίσθημα σιγουριάς στους δημότες και ψηφοφόρους τους;

Δεν γνωρίζουμε κάθε πότε και αν περιπολούν τα όργανα της τάξης στο χωριό, το σίγουρο είναι πως η παρουσία τους δεν είναι καθόλου αισθητή στις γειτονιές του Πλαγιαρίου. Θα μπορούσε η Κοινότητα Πλαγιαρίου ή ο Δήμος Θέρμης να οργανώσει ενδεχομένως μια ημερίδα όπου η Ελληνική Αστυνομία και οι υπηρεσίες του Δήμου ή της Κοινότητας να μας ενημερώσουν για το πώς μπορεί να υπάρξει στενότερη συνεργασία και επικοινωνία των δημοτών με τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας (εν προκειμένω, το αστυνομικό τμήμα Επανωμής) και πώς θα μπορούσαμε όλοι μαζί να συνδράμουμε το έργο του ένστολου προσωπικού της.

Και δεν θα έβλαπτε αν γινόταν περισσότερο αισθητή η παρουσία τους, ώστε να αποθαρρυνθούν τα κάθε λογής κακοποιά στοιχεία.

Η αίσθηση ανασφάλειας και ελλιπούς αστυνόμευσης επιτείνεται. Ειναι απαραίτητο ολοι να κινητοποιηθούμε σε συνεργασία με το αστυνομικό τμημα. Η κατάσταση εχει χειροτερευσει. Υπάρχει κίνδυνος διαρρήξεων ακομα και σε κεντρικούς δρόμους, με κίνηση. Πρεπει να κινητοποιηθούμε και να προφυλάξουμε τα σπιτια μας! Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι ειναι απαραίτητο να κινητοποιηθούν για να ζούμε όλοι ασφαλέστερα!

Θα πρέπει όλοι μας να κοινοποιούμε περιπτώσεις διαρρήξεων. Πρόσφατα υπήρξαν κρούσματα στη γειτονιά μου και ενημερώθηκα αφου διέρρηξαν και το σπίτι μου στην προσπάθεια μου να κοινοποιήσω το γεγονός στους γείτονες μου. Η αστυνομία πρέπει να δρα πιο αμεσα και να κάνει περιπολίες!Δεν εχω δει τοσα χρονια περιπολίες στο χωριο!