Κόκκινες κάρτες

Μαύρα σκοτάδια στο δρόμο Πλαγιάρι -...Το πρόβλημα υφίσταται. Ανάρτηση κόκκινης κάρτας εδώ και: 2527 ημέρες

Είσοδος

Συχνές Αναζητήσεις

Μια χαμένη ευκαιρία για τα παιδιά του σχολείου...

Απογοήτευση και αγανάκτησε προκάλεσε σε πολλούς γονείς, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες σε όλη τη χώρα η προχθεσινή εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με την οποία κάλεσε τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων να αναπροσαρμόσουν το σχολικό πρόγραμμα προκειμένου όλοι οι μαθητές να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής έκλειψης Ηλίου (10.30-13.00).

Στην Ελλάδα, το εξαιρετικά ενδιαφέρον φαινόμενο της έκλειψης ηλίου, αντί να γίνει αφορμή για να εξάψουμε το ενδιαφέρον των παιδιών για την αστρονομία, τον φυσικό μας κόσμο και τις επιστήμες γίνεται αιτία για να μαντρώσουμε τα παιδιά μέσα στις τάξεις, για να μην...τυφλωθούν (!) Παρακάτω η εγκύκλος του αναπληρωτή υπουργού παιδείας. Στα δημοτικά σχολεία της Καλιφόρνια το μάθημα για την έκλειψη του ήλιου γίνεται έξω, στον ήλιο, με χαρτόνια, μεγεθυντικούς φακούς και κέφι. Έτσι φυτεύεται ο σπόρος της επιστήμης. Εδώ φυτεύουμε τον σπόρο της αποστροφής της επιστήμης, το σπόρο του φόβου. Δείτε το ενδιαφέρον 5λεπτο φιλμάκι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=gSPDfeSgN98

Δείτε τις ωραίες φωτογραφίες παιδιών σε άλλες χώρες που δεν...φοβούνται τον ίσκιο τους!

Η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας:

«Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, η Σελήνη θα περάσει ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, προκαλώντας το γνωστό φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου. Η έκλειψη θα είναι ορατή τόσο από την Αθήνα όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά εξαιτίας της θέσεώς μας στη Γη, ένα μόνο μέρος του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη κι έτσι η έκλειψη θα είναι μερική.

Το φαινόμενο θα λάβει χώρα για χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών και συγκεκριμένα από 10.39 πμ έως 12.49 μμ, με το μέγιστο της έκλειψης να συμβαίνει στις 11.43 πμ, οπότε και σχεδόν το 31% του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη.

Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης (10.30-13.00).

Κατά το ανωτέρω διάστημα είναι δυνατόν στις σχολικές μονάδες της χώρας να πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου στη διαδικτυακή διεύθυνση noa.gr ώστε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο να μπορεί να την παρακολουθήσει. Θα υπάρχει βίντεο της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο, που θα τον παρατηρεί μέσα από ένα ειδικό φίλτρο.
Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας για την 20η Μαρτίου 2015 δύνανται να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου για τη Β/θμια Εκπ/ση, αναστέλλονται.