Κόκκινες κάρτες

Μαύρα σκοτάδια στο δρόμο Πλαγιάρι -...Το πρόβλημα υφίσταται. Ανάρτηση κόκκινης κάρτας εδώ και: 2564 ημέρες

Είσοδος

Συχνές Αναζητήσεις

Πλαγιάρι - Ασφαλής Γειτονιά. Συνδεθείτε ή εγγραφείτε άμεσα

Θέλετε και εσείς να δημοσιεύσετε πληροφορίες; Θέλετε να δώσετε κόκκινη κάρτα στις αυθαιρεσίες και την αδιαφορία των συμπολιτών και των δημόσιων αρχών; Θέλετε να επικροτήσετε με πράσινη κάρτα την επίλυση των προβλημάτων που έχετε καταγγείλει; Θέλετε να κάνουμε τη γειτονιά μας ασφαλή, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας, για εμάς τους ίδιους; Θέλετε να προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι το περιβάλλον μας, τα σπίτια μας, τις περιουσίες μας; Συνδεθείτε ή δημιουργήστε νέο λογαριασμό χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες επιλογές αριστερά.

Κλέφτες στο Πλαγιάρι γυρνούν ανενόχλητοι και αδειάζουν τα σπίτια +  

Κλέφτες στο χωριό κλέβουν ανενόχλητοι. Δεν έχουμε αστυνομία και κυκλοφορούν σε όλο το Πλαγιάρι. Το όχημα με το οποίο κυκλοφορούν είναι ένα μαύρο Alfa Romeo Jiulietta και η εξάτμιση κάνει πολύ θόρυβο. Φορούν σκουφάκια και κασκόλ. Τους είδαμε όταν διέφευγαν με το όχημα.

Επιτέλους ξανά φως στο δρόμο Πλαγιάρι - Μηδέν +  

Μετά από δεκάμηνη και πλέον βλάβη στις κολόνες της ΔΕΗ, που οφειλόταν, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλαγιαρίου, σε κλοπή καλωδίων χαλκού, επιτέλους επαναλειτούργησαν οι τόσο απαραίτητες για την ασφάλεια των οδηγών λάμπες στις κολόνες του δρόμου.

Καλοδεχούμενη η αποκατάσταση της βλάβης αλλά απελπιστικά καθυστερημένη η επίλυσή της. Ο Δήμος Θέρμης και η Κοινότητα Πλαγιαρίου οφείλουν, κατά τη γνώμη μας, να κινούνται ακόμη πιο δυναμικά για να προστατεύουν τη ζωή και ασφάλεια των δημοτών τους, ιδιαίτερα εάν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (για παράδειγμα η Περιφέρεια) δεν ανταποκρίνονται εγκαίρως στα αιτήματά τους.

Ο Δήμος οφείλει να στιγματίζει τις καθυστερήσεις αυτές, να δημοσιοποιεί τις καθυστερήσεις αλλά και να καθιστά σαφές πως έκανε ό,τι περνά από τα χέρια των δημοτικών υπαλλήλων και στελεχών ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Διαφορετικά οι δημότες σε αυτούς θα καταλογίζουν την ευθύνη.

Μια χαμένη ευκαιρία για τα παιδιά του σχολείου... +  

Απογοήτευση και αγανάκτησε προκάλεσε σε πολλούς γονείς, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες σε όλη τη χώρα η προχθεσινή εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με την οποία κάλεσε τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων να αναπροσαρμόσουν το σχολικό πρόγραμμα προκειμένου όλοι οι μαθητές να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής έκλειψης Ηλίου (10.30-13.00).

Στην Ελλάδα, το εξαιρετικά ενδιαφέρον φαινόμενο της έκλειψης ηλίου, αντί να γίνει αφορμή για να εξάψουμε το ενδιαφέρον των παιδιών για την αστρονομία, τον φυσικό μας κόσμο και τις επιστήμες γίνεται αιτία για να μαντρώσουμε τα παιδιά μέσα στις τάξεις, για να μην...τυφλωθούν (!) Παρακάτω η εγκύκλος του αναπληρωτή υπουργού παιδείας. Στα δημοτικά σχολεία της Καλιφόρνια το μάθημα για την έκλειψη του ήλιου γίνεται έξω, στον ήλιο, με χαρτόνια, μεγεθυντικούς φακούς και κέφι. Έτσι φυτεύεται ο σπόρος της επιστήμης. Εδώ φυτεύουμε τον σπόρο της αποστροφής της επιστήμης, το σπόρο του φόβου. Δείτε το ενδιαφέρον 5λεπτο φιλμάκι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=gSPDfeSgN98

Δείτε τις ωραίες φωτογραφίες παιδιών σε άλλες χώρες που δεν...φοβούνται τον ίσκιο τους!

Η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας:

«Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, η Σελήνη θα περάσει ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, προκαλώντας το γνωστό φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου. Η έκλειψη θα είναι ορατή τόσο από την Αθήνα όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά εξαιτίας της θέσεώς μας στη Γη, ένα μόνο μέρος του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη κι έτσι η έκλειψη θα είναι μερική.

Το φαινόμενο θα λάβει χώρα για χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών και συγκεκριμένα από 10.39 πμ έως 12.49 μμ, με το μέγιστο της έκλειψης να συμβαίνει στις 11.43 πμ, οπότε και σχεδόν το 31% του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη.

Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης (10.30-13.00).

Κατά το ανωτέρω διάστημα είναι δυνατόν στις σχολικές μονάδες της χώρας να πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου στη διαδικτυακή διεύθυνση noa.gr ώστε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο να μπορεί να την παρακολουθήσει. Θα υπάρχει βίντεο της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο, που θα τον παρατηρεί μέσα από ένα ειδικό φίλτρο.
Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας για την 20η Μαρτίου 2015 δύνανται να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου για τη Β/θμια Εκπ/ση, αναστέλλονται.

Πλατάνι, μέρος β' +  

Τα λόγια περιττεύουν...
Δύσκολα όμως μπορεί κανείς να αντιληφθεί την ντροπή που νιώσαμε όταν συναντήσαμε ένα πρωϊνό Κυριακής έναν ξένο που είχε βγει για βόλτα και μας ρώτησε γιατί δεν διαμαρτύρεται κανείς για αυτό το αίσχος και πώς ανέχονται οι κάτοικοι του Πλαγιαρίου αυτήν την κατάσταση...

Άθλια κατάσταση με σκουπίδια στην περιοχή Πλατάνι +  

Η περιοχή Πλατάνι ήταν κάποτε το στολίδι του Πλαγιαρίου, θεόρατα πλατάνια, καταπράσινο μέρος, όπου έρχονταν τα σχολεία και οι χωριανοί για βόλτες. Τώρα, η απόλυτη εγκατάλειψη, με τα σκουπίδια σκορπισμένα σε εκατοντάδες μέτρα.
Αλήθεια, έχουμε κοινοτικούς και δημοτικούς συμβούλους στο χωριό; Περνούν καμιά φορά από τους δρόμους του; Δεν βλέπουν αυτά τα χάλια; τους τιμά αυτή η εικόνα του χωριού; είναι ή δεν είναι μέσα στην περίοδο θητείας τους; έτσι τιμούν την ψήφο των πολιτών που τους ψήφισαν; Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος τι λέει για την κατάσταση αυτή;
Τα απορριμματοφόρα και οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν έχουν ενημέρωσει κάποιον αρμόδιο για το αίσχος αυτό; Δεν το βλέπουν όταν περνούν για να αδειάσουν τους κάδους;
Θα μας απαντήσει κάποιος;

Ευπρόσδεκτες οι μικροεπεμβάσεις και ας είναι...μικρές +  

Είναι τόσο λίγες και σπάνιες οι φορές που γίνονται δημόσια έργα στο Πλαγιάρι που όταν γίνονται, αμέσως τα αντιλαμβανόμαστε. Σε ποιο άλλος μέρος του κόσμου θα αναρτούσαν ανακοίνωση διότι η δημοτική αρχή έβαλε 50 πλάκες πεζοδρομίου; σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου θα χαιρόταν ο κόσμος επειδή σε ένα παρκάκι μπήκε ένα 'γύρω-γύρω όλοι';

Και όμως, στο Πλαγιάρι της εγκατάλειψης ακόμη και αυτά τα βλέπουμε και χαιρόμαστε.

Λίγες πλάκες στο κεντρικότερο σημείο του χωριού, που χρόνια ολόκληρα λάσπωνε τον χειμώνα, έκαναν τη διαφορά. Ένα μικρό παιχνίδι σε μια παιδική χαρά, ανοργάνωτη, αφύλακτη και κακοκαθαρισμένη, γίνεται αιτία για σχολιασμό.

Η εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων στο Πλαγιάρι είναι τραγική, η αδιαφορία του κόσμου ακόμη περισσότερο. Είναι η Κρίση; είναι ο ωχ αδελφισμός του Έλληνα σε μια οικονομία που δοκιμάζει το πορτοφόλι του κάθε εργαζόμενου; Πιο πολύ όμως στεναχωριόμαστε για τα νέα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να αδιαφορούν και μιμούνται την συμπεριφορά αυτή, που βλέπουν το αίσχος γύρω τους και δεν το αντιλαμβάνονται πια...
Δεν υπάρχουν άραγε κάποιοι στο Πλαγιάρι που να φωνάξουν 'φθάνει πια!", δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι με δυναμισμό και διάθεση να παλέψουν για τον τόπο όπου ζουν;

Καμία απολύτως βελτίωση στο θέμα της κατάληψης πεζοδρομίων +  

Και όπως και στην καθαριότητα έτσι και στον κρίσιμο για τους πεζούς τομέα της κατάληψης πεζοδρομίων ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν έχει γίνει από τη δημοτική αρχή για το θέμα αυτό. Καμία αστυνόμευση, καμία ενημέρωση, καμία προσπάθεια λύσης του ζητήματος, κανένα μέτρο για δημιουργία εσοχών στα μαγαζιά, καμία νέα διάβαση για τους πεζούς, ελάχιστες επεμβάσεις (μερικά κολονάκια μόνο), βαθμολογία 0.

Οι πεζοί ασφυκτιούν στο Πλαγιάρι, οι μανάδες με τα καροτσάκια δεν έχουν πού να περπατήσουν, οι γέροντες και τα παιδιά κατεβαίνουν στην άσφαλτο για να πάνε στα σπίτια τους, ΑΙΣΧΟΣ κύριοι, ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ!

Μια τραγική κατάσταση που ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ εδώ και χρόνια, μια κατάσταση για την οποία θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Πλαγιαρίου καθώς και ο Δήμαρχος Θέρμης.

Το τεράστιο πρόβλημα της καθαριότητας στο Πλαγιάρι +  

Είναι δυστυχώς φαινόμενο χρόνιο. Η άθλια εικόνα του χωριού στον τομέα της καθαριότητας δεν λέει να εξαλειφθεί. Παρά το γεγονός της τοποθέτησης υπόγειων κάδων οι οποίοι βελτίωσαν κατά πολύ την κατάσταση, το γεγονός της άτακτης, ασυνεπούς και ανοργάνωτης αποκομιδής των απορριμμάτων δημιουργεί μια τριτοκοσμική κατάσταση στο Πλαγιάρι, ιδιαίτερα τις περιόδους των εορτών.

Η αποκομιδή δεν γίνεται τακτικά, οι κάδοι ξεχειλίζουν, τα σκουπίδια σκορπούν στις αυλές, στους φράκτες και στους δρόμους και η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν εδώ και χρόνια να μην εξοργίζονται οι κάτοικοι και να μην αναζητούν ευθύνες;
Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να μην βλέπουν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι τα χάλια μέσα στα οποία και αυτοί οι ίδιοι κυκλοφορούν!

Το φαινόμενο που καταγράφουν οι φωτογραφίες είναι σχεδόν καθημερινό. Ντρεπόμαστε που κατοικούμε σε ένα τέτοιο βρώμικο μέρος και ντρεπόμαστε όταν μας επισκέπονται φίλοι και γνωστοί.

Οι υπεύθυνοι τι έχουν να πουν; Αυτοί δεν ντρέπονται για το μέρος που διοικούν; Δεν είναι κατάσταση προσωρινή, αλλή μόνιμη και θλιβερή.

Οι εικόνες μιλούν μόνες τους...

Eπιτέλους έργα! Ασφαλτοστρώσεις στο Πλαγιάρι +  

Επιτέλους κάτι κινείται στο Πλαγιάρι. Εμφανίστηκαν μηχανήματα οδοποιίας, ασφαλτοστρώνονται οι άθλιοι, γεμάτοι λακούβες και επικίνδυνοι δρόμοι του χωριού. Ας ελπίσουμε να γίνει καλή δουλειά και να προσέχουμε όλοι μας τους νέους δρόμους. Ας θεωρήσουμε πως θα μπουν και διαγραμμίσεις προτού επανέλθουμε.
Ήδη ασφαλτοστρώθηκε ο εξαιρετικά επικίνδυνος συνδετικός δρόμος Πλαγιαρίου - Τριλόφου και τα μηχανήματα συνεχίζουν το έργο τους σε μικρότερους δρόμους του χωριού.

Ας ελπίσουμε πως θα συνεχιστούν τα έργα, που τόσο ανάγκη τα έχει το χωριό.

Το κακό παράδειγμα... +  

Απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει στο Πλαγιάρι εδώ και χρόνια για το θέμα της κατάληψης πεζοδρομίων από αυτοκίνητα. Η τροχαία σπάνια κάνει την εμφάνισή της στο χωριό, τα φαινόμενα παράνομης στάθμευσης είναι πολλά και κραυγαλέα, ο Δήμος Θέρμης και η Κοινότητα δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους δημότες ώστε να τους ενημερώσουν για το θέμα αυτό, να διοργανώσουν ημερίδες για την ασφάλεια των πεζών, να δείξουν ότι κατανοούν και ότι μάχονται για το ζήτημα αυτό, να αντιληφθούν και να δώσουν να αντιληφθούν και οι πολίτες πως τα πεζοδρόμια πρέπει να είναι νησίδες ασφάλειες για παιδιά, ηλικιωμένους, πεζούς. Ελάχιστες επεμβάσεις έχουν γίνει στο χωριό για το ζήτημα της ασφάλειας των πεζών(δυο-τρία βαψίματα της μίας και μοναδικής διάβασης του χωριού μέσα σε δύο τετραετίες, μερικά κολονάκια) και η αστυνόμευση και τα πρόστιμα ακούγονται σαν ανέκδοτο. Εάν ο Δήμος Θέρμης και η Κοινότητα Πλαγιαρίου είχαν αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να ΜΗΝ παρκάρουν τα οχήματα επάνω στα πεζοδρόμια (για να μπορούν να κυκλοφορούν οι πεζοί, τα καρότσια και οι ΑΜΕΑ αλλά και μην καταστρέφεται η δημόσια περιουσία) ίσως δεν θα βλέπαμε φαινόμενα όπως αυτό της φωτογραφίας, με δημοτικό όχημα σταθμευμένο επάνω σε πεζοδρόμιο. Αν δεν μπορεί να δώσει ο Δήμος και οι υπάλληλοί του το καλό παράδειγμα, μπορούμε άραγε να ελπίζουμε;